לוגו מוביייל

אגירת אנרגיה

אנחנו בעיצומה של מהפכת האנרגיה שבידייה לשפר את איכות החיים של כל החיים
על כדור הארץ. ללא היכולת לאגור אנרגיה לא נוכל לעמוד במשימה. 

אגירת אנרגיה

אנחנו בעיצומה של מהפכת האנרגיה שבידייה לשפר את איכות החיים של כל החיים על כדור הארץ. ללא היכולת לאגור אנרגיה לא נוכל לעמוד במשימה. 

למה כדאי להקים מערכת אגירה ?

הצמדדה למדד

כדאיות כלכלית
בורסת חשמל

הגדלת חיבור
טעינת רכב חשמלי

גיבוי בעת
הפסקת חשמל

ביטחון אנרגטי 

פתרונות אגירת אנרגיה

ממיר מתח היברידי

ממיר תלת פאזי היברידי המאפשר הזרמת חשמל מהמערכת הסולארית לסוללות, לצריכת החשמל במבנה ובסוף לרשת החשמל.

מצברי אגירה

סוללות בטכנולוגית ליטיום איון, חומצה עופרת, ג'ל ועוד.

UPS

ידוע גם כמכשיר אל פסק. מאפשר אספקת חשמל מיידית בעת נפילות חשמל.

מערכת סולארית מנותקת רשת

ידוע גם כמערת OFFGRID. מערכת סולארית המייצרת חשמל מהשמש ואוגרת את האנרגיה במצברים. מאפשרת אספקת חשמל לאתר שאין בו חיבור לרשת החשמל.

שאלות נפוצות

אוגרים אנרגיה שזמינה בזמן מסוים על מנת שנוכל לעשות בה שימוש בזמן אחר ולפי צרכינו. אגירת אנרגיה היא פעולה שבני האדם עושים במאות שנים האחרונים בדרכים שונות.

כבר שנים מדובר על הקשר המחייב בין ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות לאגירת אנרגיה. במקרים רבים, האנרגיה המיוצרת איננה מתכתבת עם שעות הביקוש לחשמל ולכן נוצר צורך לאגור את החשמל ולעשות בו שימוש לפי הצרכים של רשת החשמל ו/או האדם הפרטי.

  • עם התייקרות מחירי החשמל ניתן לצרוך בשעות הביקוש (בשעות הערב) את החשמל המיוצר במהלך היום כשהחשמל זול ובכך להפחית את עלויות החשמל. 
  • אגירה מאפשרת ניהול צריכת חשמל חכמה בבית הפרטי על בסיס ניהול זמנים ולפי תעריפים. 
  • בהקשר של הטענת רכבים חשמליים, אגירת אנרגיה מקיימת מעין "הרחבת פס" בעת צריכת החשמל שלכם. בפועל מאפשרת שילוב של טעינת רכב חשמלי לצד צריכת חשמל משאר מכשירי החשמל ללא צורך בהגדלת תשתית החשמל של המבנה. 
  • אגירה מאפשרת צריכת חשמל ואפילו התקנה של מערכות סולאריות במקומות בהם אין תשתית של חברת החשמל. 
  • אגירת אנרגיה מונעת את הקיטום של המערכת הסולארית – בשעות שיא הייצור לאור העמסת יחס גבוהה בין הספק הפאנלים להספק ממיר המתח אנו חווים קיטום לייצור ובכך בעצם מאבדים חלק מפוטנציאל ייצור המערכת. אגירת אנרגיה תלקט את הייצור "האובד" ותאפשר שימוש בעת לפי הצורך. 

כדי לאגור אנרגיה נעשה שימוש במצברים לפי ההספק הנדרש לנו. בנוסף צריך בקר טעינה שיידע להזרים את האנרגיה אל המצברים. נהוג להשתמש בממיר סולארי היברידי שיודע לנהל החלוקה בין טעינה ופריקה של המצברים, צריכת החשמל והזרמה לרשת לפי הגדרות מותאמות מראש.

התשובה היא כן! המערכת האגירה מחוברת לארון החשמל שלכם במפסק לפני החיבור שלכם עם חברת החשמל. כדי לעשות כך, יש צורך להגדיר מראש מהם המכשירים שאותם נרצה לגבות בעת הפסקת חשמל ולאחר מכן נדרש לבצע חיווט מחדש בארון החשמל כך שאת אספקת החשמל הם יקבלו ממערכת הגיבוי בעת הצורך. 

אגירת אנרגיה היא פונקציה של כמות סוללות והגדרה של כמות האגירה. באגירת אנרגיה אנחנו מדברים בקוט"שים שהם יחידת המדידה לצריכת חשמל לפי הספק וזמן ביחד. למשל, תנור שמוגדר שצורך 1000 וואט, יצרוך במשך שעת עבודה כ- 1 קוט"ש (אלף וואט שעה). לכן השאלה כמה קוט"שים אגורים ואיזה מכשירים מפעילים ולכמה זמן. 

ההבדל מתייחס לאופן שבו מחוברת המערכת הסולארית למערכת האגירה. כלומר, האם הסוללות נטענות ישירות מהפאנלים "צימוד DC" או לאחר המרת החשמל לחשמל בזרם חילופין "צימוד AC".

רוצים לשמוע עוד?
השאירו פרטים ויועץ שלנו יחזור אליכם

דילוג לתוכן